Programul Opeational RegionalUniunea europeanaGuvernul RomanieiMinisterul dezvoltarii regionale si administratiei publiceInstrumente structurale 2007 - 2013

Romanian English French German

Agrement

Sala de Sport

Se pot practica sporturi pe tot parcursul anului,handbal, fotbal, baschet, tenis de masă sau de câmp.

Dispune de o suprafață de joc de aproximativ 800mp, este prevăzută cu vestiare, dușuri și  150 de locuri în tribună.

Adresa: Str. Stadionului, Fieni, jud.Dâmbovița

Program: Luni-Duminica orele: 10-22

  

 

Stadionul Cimentul

Complexul sportiv de la Fieni, este amplasat într un decor natural , înconjurat de dealuri , în vecinătatea lui curge râul Ialomicioara și oferă posibilitatea unei priveliști deosebite a Muntelui Leaota.

În componența sa intră un teren de fotbal, inconjurat de culuarele pistei de alergări și un  al doilea teren gazonat unde se poate juca volei, baschet, tenis de câmp. Tribuna are o capacitate de 3000 de locuri, iar sub ea se află spații special amenajate pentru vestiare, dușuri și alte activități necesare intreținerii sportivilor.

Adresa:Str. Stadionului, Fieni, Jud. DB

  

 

Centrul de cultura ”Mihail Lupescu”

Clădirea în care își desfășoară activitatea centrul de cultura și bilblioteca orașului Fieni  a fost construită în anul 1934 de Societatea Înteprinderilor Generale Tehnice, fiind proiectată de ing. Tiberiu Eremia, vicepreședinte a Consiliului de administrație a ”Fabricii de Ciment Dâmbovița”. A purtat inițial numele de ”Muncă și lumină”, apoi ”Cazino”, urmat de ”Clubul Fabricii de Ciment Fieni”.

 În anul 2017 a primit numele de ”Centrul de cultură Mihail Lupescu”.

Adresa:Str.Ing.Aurel Rainu, nr.80, Fieni, jud. Dâmbovița

  

 

Biblioteca Orășenească Fieni ”Mircea Popescu”

În  anul 1934 în localitatea Fieni exista Biblioteca tehnică a Fabricii de Ciment,  inzestrată cu lucrări și reviste de specialitate, necesare studiului de profil. Biblioteca funcționa intr-o sală special amenajată în cadrul Clubului, prevăzută și cu sală de lectură. Biblioteca actuală a orașului a fost înfiintață în anul 2005, pe structura bibliotecii ce a aparținut Fabricii de Ciment, cu un fond de peste 27000 unităţi de bibliotecă cu caracter enciclopedic.

 Accesul este  liber la raft, este prevăzută cu sală de lectură, practică împrumutul la domiciliu şi schimbul interbibliotecar.

Adresa:Str.Ing.Aurel Rainu, nr.80, Fieni, jud. Dâmbovița

Program:

Marti-vineri 9.00-17.00; 
Sâmbăta 9.00-13.00

  

 

Centrul Ecvestru ”Horse Spirit”

Centrul de echitaţie Horse Spirit este situat la baza  Muntilor Leota – pe valea Runcului, o zonă  linistită şi curată, cu gazde pline de viaţă şi ospitaliere, un loc înconjurat de dealuri, munţi şi păduri, un loc care reprezintă alegerea potrivită pentru toţi cei care doresc să petreacă zile liniştite cu plimbări în natură .

Servicii:

1.Plimbare pentru adulţi şi pentru copii începători - se desfăşoară în manej  deschis sau în natură sub îndrumarea unui instructor. Plimbare fără trap şi galop de-a lungul râului Ialomicioara printre dealurile şi pădurile existente în zonă, trasee prestabilite de către instructor.

2. Plimbare în natură  numai pentru călăreţi avansaţi - dacă  avem un călăreţ de nivel avansat care poate deţine controlul unui cal, are posibilitatea să meargă pe un traseu prestabilit cu instructor.

3. Echitaţie în manej pentru începători – educational sau doar pentru relaxare.

4. Echitaţie în manej pentru avansaţi

5. Echitaţie pentru copii pe ponei

6. Plimbare cu trăsură trasă de cai

7. Plimbare cu trăsurica trasă de ponei

8. Tabere pentru copii sau pentru familii, organizate, cu şedere la pensiunile din zonă  sau grupurile şcolare “ Scoala altfel”.Adresa: Loc.Costești, Fieni, Jud. Dâmbovița

Telefon - 0728 331 734

   

 

Piscina Casablanca Fieni

Piscina CASABLANCA  organizează petreceri în aer liber, evenimente si petreceri private, in limita a 120 de locuri in restaurant.

Adresa:Loc.Costești, Fieni, Jud. Dâmbovița

Telefon: 0731 564 309.

  

Programul Operational Regional
www.inforegio.ro
 

Investim în viitorul tău ! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Stema FieniTânărul oraș Fieni, care a căpătat acest statut în anul 1968, se înscrie printre localitățile importante ale județului Dâmbovița, fiind situat la interfluviul dintre Ialomița și afluentul său Ialomicioara de Vest (Runcu), în regiunea Subcarpaților.

Situat în partea de nord a județului, îl desparte de ultima comună Moroieni numai 10 km. Coordonatele geografice: 25°25΄16¨ longitudine estică și 45°07΄39¨ latitudine nordică, îl plasează, aproximativ, în partea central-sudică a țării, iar 460 metri, cota medie deasupra nivelului mării, îl situeazaă la o altitudine medie a așezărilor țării noastre.

Contact

  • Adresa: Oras Fieni, str. Dr. N. Stefanescu nr. 9, Cod postal: 135100
  • Email: cnipt@infoturism-fieni.ro
  • Telefon/Fax: 0245-774-371